top of page
Yazarın fotoğrafıBi Moda Hayat

Mango ve Save the Children, Bangladeş'te eğitim ve sporu desteklemek için güçlerini birleştirdi

Mango, Alexia Putellas'ın elçisi olduğu Bangladeş'te eğitimi desteklemek için Save the Children ile güçlerini birleştirdi.


Bu girişim aracılığıyla şirket, Save the Children'ın desteğiyle çalışarak dünyanın tekstil üretim merkezlerinden biri olan, dünya hazır giyim ihracatının yaklaşık yüzde 6,4’ünü oluşturan Bangladeş'in sosyal ve ekonomik gelişimine katkıda bulunmayı hedefliyor





Bangladeş, yüksek oranda insanın yoksulluk sınırının altında yaşadığı, dünyanın en fakir ülkelerinden biri. Yoksulluk genellikle ailelerin çocuklarını okula gönderemeyecekleri veya spor malzemeleri ya da eğitim için para ödeyemeyecekleri anlamına geliyor. Ayrıca, cinsiyet rollerinin güçlü bir şekilde tanımlandığı ataerkil bir toplum olarak, kadınlar ve kız çocukları sıklıkla ayrımcılığa maruz kalıyor ve eğitime devam etmeleri veya spor yapmaları için teşvik edilmiyor. Bunun nedeni, kültürel inançlar ve geleneklerin yanı sıra sınırlı olanaklar ve kaynaklar.


Hedefler projesi, dört ilköğretim okulunun inşası ve eğlence ve eğitim faaliyetlerinin teşvik edilmesi yoluyla eğitim ve spora erişimin teşvik edilmesine odaklanıyor. Spor, programın bel kemiğini oluşturuyor, bu nedenle STK okullarda futbol, kriket, 10-18 yaş arası kızlar için badminton şampiyonası ve satranç turnuvası gibi açık hava etkinlikleri ve yerel oyunlar geliştirecek. Proje önümüzdeki iki yıl içinde Bangladeş'te %70'i kız ve kadınlardan oluşan 4.000'den fazla kişinin eğitim ve spora erişimini teşvik etmeyi amaçlıyor.


Mango'nun İcra Kurulu Başkanı Toni Ruiz proje için, "İnsanlar üzerinde gerçek bir etki yaratmak amacıyla bu projede Save the Children ve Alexia Putellas ile birlikte çalışmak Mango için bir onurdur" Hedefimiz, yerel topluluklara özel önem vererek olumlu bir etki yaratmak için çalışmak. Eğitim ve sporun dönüştürücü gücüne yürekten inanıyoruz" dedi.



Projenin İkinci Adımı Türkiye


Dünya çapında binlerce kız için üst düzey bir spor ikonu ve rol modeli olan Mango elçisi Alexia Putellas, sporun toplumdaki bir değişim kaldıracı olarak rolünü vurgulamak için bu girişime katıldı ve kavramsallaştırmasına aktif olarak katıldı.


Projenin bir parçası olarak Alexia, bugün birçok ülkede satışa çıkacak olan Mango ile birlikte bir dayanışma tişörtü yarattı. Satışından elde edilecek tüm gelir, Türkiye'de Goals'ın ikinci aşamasını uygulamak için Save the Children'a bağışlanacak.


Alexia, "Eşitlik, kapsayıcılık ve insan hakları gibi temel değerleri eğitim ve spor aracılığıyla benim için destekleyen, engelleri yıkmak ve daha iyi bir toplum inşa etmek için iki temel unsur olan bu projeye bir elçi olarak katılmaktan gerçekten heyecan duyuyorum" diyerek projeye olan duygularını dile getirdi.


Şirketin toplam 500.000 avro bağışta bulunacağı girişim, Save the Children gibi önde gelen küresel kuruluşlarla sosyal eylem projelerini teşvik etmeyi amaçlayan Sürdürülebilirlik Stratejisinin bir parçası.


Save the Children'ın genel müdürü Andrés Conde, "Dünyanın birçok ülkesinde çocuklar kendilerini hayatlarını çok zorlaştıran durumlarla karşı karşıya buluyorlar. Eğitim, hayatta ilerlemek için güçlü bir araç ve Mango ile yaptığımız bu ittifakla, yüzlerce çocuğa hak ettikleri kaliteli eğitimi garanti edecek projeleri teşvik ediyoruz. Sporun gücü ve Alexia Putellas gibi ilham veren insanlar bu hedefe ulaşmamıza yardımcı olacak."





🌿🌿🌿



Yorumlar


Top Stories

1/24
bottom of page