top of page
Yazarın fotoğrafıBi Moda Hayat

Milano Moda Haftası'nda Gen-Z’nin Etkisi

Geçtiğimiz hafta Milano’da gerçekleştirilen Milano Moda Haftası Gen-Z’nin etkisini hissettirdi. Geri dönüşüme çok önem veren Z Kuşağı’nın markalar üzerindeki etkisi artık açıkça tasarımların üretim süreçlerine de yansımaya başladı.



Emporio Armani moda haftasının ikinci gününde “Geri dönüşüm için evet” diyerek, 18 giysiden oluşan bir kapsül tasarımı tanıttı. Marka, R-EA olarak adlandırılan geri dönüştürülmüş, yenilenmiş ve organik maddelerden yapılmış bu yeni kapsülü sergilerken Armani’nin söylemi de dikkat çekti: Amacımız Armani ismini tanıtmak değil, Dünya’yı tanıtmak. Bu kapsül koleksiyonun dışında ana koleksiyonda da daha çok geri dönüştürülebilir kumaşlar yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu koleksiyon sadece bir başlangıç”


Rejenere yün ve organik pamuktan üretilen R-EA koleksiyonu, sert kanvas peacoat'ları, kapüşonlu ceketleri, şık Survivor dolgulu parkaları ve kapitone sweatshirt'leri sergilendi. Neredeyse her ürün ekru detaylar ve yazılarla tamamlandı. Birçok giyside ise " “I Am Saying Yes to Recycling /Geri Dönüşüme Evet Diyorum" yer verildi.

Çevre bilincini önemli bir satın alma kriteri olarak belirleyen tüketicilerin talebi, tasarımcıların ve üreticilerin sürdürülebilir koleksiyonlar yaratma çabalarını artık daha fazla tetikliyor. Yani tüketici talep ederse her şey mümkün! Değişim için değişmek gerekiyor!



Comments


Top Stories

1/24
bottom of page