top of page
  • Yazarın fotoğrafıBi Moda Hayat

ASICS, En Sürdürülebilir Koşu Ayakkabısı Nimbus Mirai Tanıttı



Küresel spor giyim lideri ASICS, bugüne kadarki en çevre dostu performans koşu ayakkabısını, Nimbus Mirai'yi piyasaya sürdü. Döngüsel bir yaşam döngüsünü göz önünde bulundurarak tasarlanan Nimbus Mirai, hem sürdürülebilirliğe hem de olağanüstü koşu deneyimine öncelik veriyor.


Tekrar Koşmak İçin Yeniden Yapıldı


Nimbus Mirai, ASICS'in 2050 yılına kadar net sıfır karbon emisyonuna ulaşma hedefinin önemli bir adımını temsil ediyor. Geri dönüştürülebilirliği temel alan ayakkabı, tek katmanlı polyesterden üretilmiş tek bir üst kısma sahip ve bu da daha sonraki yaşam döngüsünde sorunsuz sökülmeyi kolaylaştırıyor.


Ayrıca ASICS, kullanım sırasında üstün dayanıklılık sunarken geri dönüşüm sürecinde ayrılmayı kolaylaştıran ayakkabısı için benzersiz bir yapıştırıcı geliştirdi. Bu yenilik, ayrılabilir üst kısım tasarımıyla birlikte, ayakkabının yüksek oranda yeni ürünlere dönüştürülmesini sağlıyor. Testler, üst malzemenin %87,3'ünün geri kazanılıp yeni polyester olarak yeniden kullanılabileceğini doğruluyor.



Sürdürülebilir Malzemeler, Muhteşem Performans


Nimbus Mirai, sürdürülebilirlik için performanstan ödün vermiyor. Şeker kamışı işleme artıklarından elde edilen yaklaşık %24 yenilenebilir malzemeden üretilen FF Blast Plus Eco orta taban, ASICS'in imzası olan bulut benzeri yastıklamayı sunar.



Döngüyü Kapatma: Sorumlu Bir Ömrün Sonu Çözümü


ASICS, üretim ötesinde de sorumluluk alıyor. Şirket, Birleşik Krallık, Hollanda ve Fransa gibi seçkin pazarlarda yeni bir iade programı sunuyor. Koşucular kullanılmış Nimbus Mirai ayakkabılarını ASICS mağazalarına geri götürebilir veya belirlenmiş bir nakliye yöntemini kullanabilirler. Asics Nimbus Mirai ürün geliştirme proje lideri Fumitaka Kamifukumoto, yaptığı açıklamada;


"Nimbus Mirai, ASICS için dönüm noktası niteliğinde bir anı temsil ediyor," diyor


" Nimbus Mirai bizim için gurur verici bir an ve 2050 yılına kadar net sıfır karbon emisyonlu bir işletme olma hedefimizde önemli bir kilometre taşı. Ürünün performansından hiçbir şekilde ödün vermemek odak noktamız olmaya devam etti, böylece koşucular ayakkabıyı diğer Asics ayakkabıları gibi giyebilir, vücutlarını ve zihinlerini yenilerken korunabilir ve desteklenebilir.
“Ancak koşuculardan bu ayakkabıyla fazladan bir adım atmalarını ve işlerini bitirdikten sonra bize geri getirmelerini istiyoruz. Birlikte gelecek nesiller için 'Sağlıklı Bir Dünya' yaratabiliriz"

ASICS Nimbus Mirai, erkekler ve kadınlar için ASICS perakende mağazalarında ve çevrimiçi olarak 180 pound / 200 euro / 180 ABD doları fiyatla satışa sunulmaktadır.



Top Stories

1/15
bottom of page