top of page
  • Yazarın fotoğrafıBi Moda Hayat

Fashion 360, Moda Endüstrisi Profesyonelleri için Benzersiz ve Yeni Bir Sürdürülebilirlik Destek Topluluğu

8 Mar 2024


Döngüsel teknoloji ve dijital ürün kimliği çözümlerinin sağlanmasında önemli oyuncular olan Trimco Group, Kezzler ve Tomra Textiles, moda endüstrisinin sürdürülebilirlik yolculuğunu ve döngüselliğe geçişini desteklemek amacıyla öncü bir topluluk olan FASHION360'ı geliştirmek için güçlerini birleştirdi.

Kredi: Trimco Grubu, Kezzler, Tomra


Modayı daha sürdürülebilir hale getirme ortak tutkusuyla FASHION 360, bir dizi işbirlikçi atölye çalışması aracılığıyla bilgi ve uzmanlık paylaşımı için moda endüstrisi profesyonellerinden oluşan küresel bir topluluk oluşturmayı hedefliyor. Etkinlikler katılımcılara içgörüler, uzmanlardan ve sektördeki meslektaşlarından pratik tavsiyelerin yanı sıra sonraki adımlarını destekleyecek araçlar sağlayacak. Daha da önemlisi burası, döngüselliğin iyileştirilmesine ve yakında çıkacak olan AB Dijital Ürün Pasaportu (DPP) düzenlemeleri gibi uyumluluk zorluklarını karşılamaya giden yolda karşılaştıkları zorlukları tartışabilecekleri güvenli bir alandır.


Oslo ve Münih'teki iki pilot etkinliğin başarısının ardından, Avrupa'da beş etkinlik daha doğrulandı ve daha fazlası da yolda. Etkinlikleri fashion360.live adresinde bulabilirsiniz.


“Hiç kimse döngüselliği tek başına çözemez. Sektörümüzün karşılaştığı zorluklar o kadar karmaşık ki, sektörün ilerlemek için benimseyebileceği uygulanabilir çözümler geliştirmek üzere birçok farklı uzmanın, yenilikçinin ve tedarikçinin birlikte çalışmasına ihtiyacımız var. FASHION 360'ın hedefiyle elde etmeyi hedeflediğimiz şey budur: özünde döngüsellik bulunan küresel işbirlikçi ağının gelişimini desteklemek," diyor Trimco Grubu Sürdürülebilirlik ve Uyumluluk Direktörü Camilla Mjelde.

Trimco Group, Kezzler ve Tomra Textiles, markaların döngüselliğe geçişine yardımcı olmak için birbirlerini tamamlayan çeşitli uzmanlıklarıyla halihazırda güçlü bir ittifakı paylaşıyor. Tomra'nın geri dönüşüm ve atık geri kazanımı alanındaki uzmanlığı ve gelişmiş uygulamaları, modanın en büyük zorluklarından bazılarının üstesinden gelmek için çok önemlidir. Bu arada, Trimco Group'un ProductDNA® ve uyumlu etiket üretim uzmanlığı, Kezzler'in Bağlantılı Ürünler Platformu ve eski gelişmiş Dijital Kimlik teknolojisi ile birlikte markalara şeffaflık, etiketleme, Dijital Kimlikler ve daha fazlasını ele alan tek ve kapsamlı bir çözüm sunmalarına olanak tanır. AB tarafından finanse edilen DPP CIRPASS projesini ele almak için çok sayıda markayla çalışma konusunda sektör genelinde deneyime sahip olan FASHION360, Dijital Kimlikler ve döngüsellik konusunda güçlü bir performans geçmişine dayanarak rehberlik ve tavsiye sunabilmektedir.


“Modanın daha sürdürülebilir hale getirilmesinde hepimizin oynayacağı bir rol var ve bunu tek başımıza yapamayız. FASHION 360, sektördeki uzmanları ve markaları bir araya getirme taahhüdüdür. Teknoloji sağlayıcıların ve markaların etkileşime girebileceği ve gelecekteki sektör uygulamalarını şekillendirebileceği bir topluluk inşa ediyoruz. Öğrendiklerimizi paylaşarak hepimiz, döngüsel bir geleceğe doğru gerçek değişimi yönlendiren gelişen bir ekosistemin yaratılmasına yardımcı olabiliriz” diyor Kezzler Perakende ve Giyimden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Cyrus Gilbert-Rolfe.

“İnsanlara ve gezegene büyük maliyetler getiren doğrusal verimliliği optimize etmekten, döngüsel bir değer zincirine geçiş yapacak yeni bir tekstil devrimine ihtiyacımız var. Atık tekstiller ile tekstilden tekstile geri dönüşüm arasındaki boşluğun kapatılması, düzenlemeleri ve teşvikleri, altyapı yatırımlarını ve güven, şeffaflık ve izlenebilirliği sağlamak için sağlam bir dijital çekirdek oluşturmayı gerektirecektir. Bunu gerçekleştirmenin ortak paydası, değer zinciri boyunca işbirliğidir ve FASHION 360 da bunu gerçekleştirmeye yönelik bir çabadır” dedi TOMRA Textiles Başkanı Vibeke Krohn.

Kurucu marka uzmanlarına ek olarak, her etkinlikte PLM ve EPR ortakları da dahil olmak üzere farklı konuk katılımcılar da yer alacak ve katılımcılara markaların karşılaştığı zorluklar konusunda yardımcı olacak ve işlevler arası çözümleri haritalandıracaklar.

 

Top Stories

1/15
bottom of page