top of page
  • Yazarın fotoğrafıBi Moda Hayat

Büyük Moda Markaları ve Perakendeciler Suyla İlgili Artan Risklerle Karşı Karşıya

Planet Tracker tarafından hazırlanan rapor, aralarında Adidas, Gap, H&M, Inditex, Levi Strauss, Nike, PVH Corp, Ralph Lauren ve VF Corp'un da bulunduğu büyük moda markalarının ve perakendecilerin karşı karşıya olduğu su ile ilgili önemli riskleri ortaya çıkardı. Rapora göre, bu şirketlerin üretim bölgelerindeki su risklerini yönetmeleri ve sürdürülebilirlik için su riski yönetimine öncelik vermeleri gerekiyor.


Doğrudan operasyonlar asgari düzeyde etkilenmiş gibi görünse de rapor, dolaylı etkilerin önemli tehditler oluşturabileceği konusunda uyarıyor. Su kıtlığı, mevzuat değişiklikleri ve itibarın zarar görmesi nedeniyle operasyonları ve tedarik zincirlerini tehlikeye atan su ile ilgili üç ana risk sınıfını (fiziksel, düzenleyici ve itibar) net bir şekilde tanımlamakta.


Özellikle Kuzey Amerika merkezli markaların, artan su stresiyle karşı karşıya olduğu vurgulanarak, stratejik su risklerini azaltma ihtiyacının aciliyeti belirtiliyor.


Planet Tracker Kıdemli Yatırım Analisti Richard Wielechowski,

hazır giyim şirketlerinin bu riskleri azaltmak ve uzun vadeli sürdürülebilirliği artırmak için kapsamlı planlar geliştirmesi zorunluluğunun altını çiziyor. Su kaynaklarına ilişkin sorunlar nedeniyle hazır giyim markalarının operasyonel karlarında potansiyel düşüşler göz önüne alındığında, finansal sonuçların kritik bir öneme sahip olduğu belirtiliyor. Bu nedenle suyla ilgili kesintilerin markaların karını olumsuz etkileyebileceği vurgulanıyor

Su Kesintileri Markaların Karını Olumsuz Etkileyebilir


Wielechowski, tutarlı ve karşılaştırılabilir verilerin eksikliğini kabul ederek, bu açığı gidermek ve su riskini azaltmak için yatırımcıların aktif katılımını savunuyor


Rapor, üretim bölgelerinde su sıkıntısının artacağı tahminlerinin olduğunu vurgulayarak, hazır giyim şirketlerinin su kullanımı ve risklerini şeffaf bir şekilde açıklamalarının gerekliliğini belirtiyor. Finans kurumlarının suyla ilgili riskleri yatırım kararlarına dahil etmeleri, şirketlerle işbirliği yaparak su kullanımını açıklamalarını ve Bilime Dayalı Hedefler gibi su azaltım stratejilerini uygulamalarını teşvik ediyor.


Planet Tracker'ın yenilikçi kontrol paneli, yaklaşık 800 markaya ilişkin kapsamlı bir coğrafi genel bakış sunarak bölgesel ve kurumsal düzeyde su stresi yoğunluğunu ve projeksiyonlarını ayrıntılı bir şekilde anlamayı kolaylaştırıyor. Bu da tekstil değer zincirindeki paydaşlara değerli bilgiler sunuyor.


Raporun tamamını okumak için https://planet-tracker.org/ripple-effects/  adresini ziyaret edin.


Top Stories

1/16
bottom of page