top of page
  • Yazarın fotoğrafıBi Moda Hayat

DeFacto’dan doğa dostu üretim: Zeytin Derisi Koleksiyonu

Perakende sektörünün öncü markalarından biri olan DeFacto, sürdürülebilirlik çalışmaları arasına bir yenisini daha ekledi. Markanın, yüzde 100 vegan 'Zeytin Derisi Koleksiyonu” olarak lanse ettiği bu yeni koleksiyon, zeytin atıklarından elde edilen suni deriyle hazırlandı.



İklim krizinin hızla arttığı günümüzde atılacak her adımın değeri oldukça önemli. Hızlı tüketim sektöründe kullanılan pek çok hammaddenin ve üretim yönteminin doğaya olumsuz etkisini göz önüne aldığımızda, bu sektördeki markaların sürdürülebilir bilinçle üretimlerini şekillendirmesi her gün daha da önemli hale geliyor. Bu bilinçle yaklaşan markalardan biri olan DeFacto, hazırladığı yeni koleksiyonun yüzde 100 vegan, bitkisel bazlı ve yüzde 100 geri dönüşümlü ürünlerin bir araya gelmesiyle oluşturduğunu açıkladı.


Tanıttığı bu yeni koleksiyonun yün, kürk ve ipek gibi hiçbir hayvansal lifi içermediğini ve aynı zamanda üretim sürecinin hiçbir aşamasında hayvansal madde kullanmadıklarını belirten marka, koleksiyonun tamamının vegan zeytin derisi kullanılarak oluşturulduğunun altını çizdi. Yeniden doğuş ve gençleşme ile ilişkilendirilen ve dünyanın en yaşlı ağacı olarak bilinen zeytin ağacının hayatımıza etkisinden esinlenen marka, bu yeni koleksiyonuna biyolojik atıkları işleyerek ürettiği vegan deriyle hayat verdi. Hakiki ve suni deriye bir alternatif olarak geliştirdikleri bu biyolojik ürün ile amaç üretim sırasında ortaya çıkan karbon emisyonu salınımını, zararlı kimyasalların ve malzemelerin kullanımını azaltmak.


Böylelikle DeFacto, doğal ve alternatif bir hammadde olan vegan deri kullanımıyla, üretim aşamasında karbon salınımını yüzde 94 oranında azaltarak, doğaya saygıyla yaklaşan ve atık üretiminin önüne geçen yeni bir koleksiyonla daha modaseverlerle buluşmuş oldu.



Doğanın Yansıması Renkler

Çevreci koleksiyonlarıyla sürdürülebilir modanın Türkiye'deki öncülerinden DeFacto'nun Zeytin Derisi Koleksiyonu, erkek ve kadınlar için zamansız ve klasik tasarımlarıyla dikkati çeken özel aksesuarlardan oluşuyor. Her tarz kullanıma uygun doğal ve klasik renklerin hakim olduğu koleksiyon, doğaya dost, çevre için sürdürülebilir tasarımlar sunuyor.


Şirket daha önce de Elma Derisi Koleksiyonu ile elma kabuğu atıklarından sürdürülebilir tasarımlar gerçekleştirmişti. Sürdürülebilir moda için Zeytin Derisi Koleksiyonu’nu alışveriş sitesinden ve seçili DeFacto mağazalarından keşfedebilirsiniz.



Top Stories

1/12
bottom of page