top of page
  • Yazarın fotoğrafıBi Moda Hayat

Upcycled' ile korsenin mimarı Maya Hansen

Arjantin ve Danimarka kökenli ancak Madrid doğumlu tasarımcı Maya Hansen, yenilikçi Sonbahar/Kış 2023 koleksiyonunu canlı bir breakdans performansı eşliğinde sundu. Koleksiyon, "İleri Dönüştürülmüş" adını taşıyor ve döngüsel ekonomiye dikkat çekiyor



15 Şubat Çarşamba ile 19 Şubat Pazar günleri arasında gerçekleşen 77. Mercedes-Benz Fashion Week Madrid'de (MBFWMadrid) toplam 41 tasarımcı podyumda boy gösterdi. Tasarımcılar ayrıca 2023/2024 Sonbahar/Kış sezonu için Madrid podyumunda en iyi kreasyonlarını sergilediler. Yerleşik ulusal markaların yanı sıra İspanyol moda dünyasının yeni yüzleri de MBFW Madrid'in çeşitli etkinlik, sunum ve defilelerinde yer aldı. Bunlardan biri de “Upcycled” yani “İleri dönüşüm” koleksiyonu ile dikkat çeken ünlü korse tasarımcısı Maya Hansen’di.




Arjantin ve Danimarka kökenli ancak Madrid doğumlu tasarımcı Maya Hansen, yenilikçi Sonbahar/Kış 2023 koleksiyonunu canlı bir breakdans performansı eşliğinde sundu. Koleksiyon, "İleri Dönüştürülmüş" adını taşıyor ve döngüsel ekonomiye, adından da anlaşılacağı gibi, gezegenin iklim değişikliği ve biyolojik çeşitliliğe yönelik tehditlerle ilgili güncel sorunlara bir yanıt olarak giysilere yeni bir yaşam veren ileri dönüşüm tekniğine odaklanıyor.


Spor giyim ve aksesuarların kendilerini marka evreni içinde yeniden keşfetmesiyle yaratılan korseler, korse mimarı olarak çalışmalarıyla tanınan Hansen'in FW23 tasarımlarının ana kahramanlarından bazıları.


Hansen gösteride de önemli bir noktayı dile getirdi: "Harekete geçmek bizim elimizde: Sorumlu tüketmek, satın alma alışkanlıklarını değiştirmek, markalardan sorumluluk talep etmek (geri dönüşümlü kıyafet, kumaş, malzeme)”


Sonuç olarak, Hansen Kapsül Koleksiyonu tazelik ve dinamizm yayıyor ve aynı zamanda günümüz moda endüstrisinin son durumunu mükemmel bir şekilde yansıtıyor. Siz ne düşünüyorsunuz?


FASHION FILM UPCYCLED COLLECTION CONCEPT @mayahansen MAKE UP & HAIR @davizpelaez PHOTO @romerodeluquefoto FAHION FILM @calamardojo MODELS: @anabeljsantana @evamaria.dialloeslava @rodrilagunao @katyya_visuall @patricia_guirado TEAM: @chemanton @nataliaageitos @____verito____ @erickdraven Special thanks to @skechersspain@estilo_mma @fussion_dac @minijoe96 @srtitoafrica @victoroscarjuaranz @laura.puente.duran and all the people who helped build this project.

Top Stories

1/21
bimodahayat logo siyah_edited.jpg

Sürdürülebilir moda ve yeni gelişmeler için bültenimize kaydolun

Thanks for subscribing!

  • LinkedIn
  • Instagram
  • Facebook

All contents ©ajansbenice 2023  All rights reserved.

bottom of page